"Att födas tankspridd är som att råka bli lång, vilket kan ge en del bulor på grund av lågt sittande dörrkarmar, men det är en fördel på konserter"
- Sven-Erik Fernaeus, neuropsykolog.
Puckad, snurrig och ryckig. En beskrivning av min sjuka morgon. Vet inte vad som hände. Helt borta idag. Helt yr i huvudet och svamlar lite nu och då. Började snacka med syrran om att tappa huvudet. Eh.. Kände som att det var bäst att hålla sig hemma en sån här dag. Folk kan ju tro att man håller på att bli galen. Att in public tappa huvudet klassas nog inte som ett bra tecken. Fast lite halvt galen skulle va rätt tufft ändå. Galna Katt-Tanten typ..
Grymt bra helg! Och lite konstig. Men helt klart nödvändig.
Länge sen jag hade så puckat kul. Skrattat som en tok om nätterna. Underbart skönt häng bjuds det på i Skövde.
Fem timmar i bilen och snart hemma! Välkomnades av snöoväder. Inte jätte kul att köra i men helt okej tajming så här till 1:a advent. Mys.
Såja! Kort fika och hej hos farmor och farfar med Felix. Nu är vi på väg igen. Wo
John Steinbeck once wrote, 'Change comes like a little wind that ruffles the curtains at dawn, and it comes like a stealthy perfume of wildflowers hidden in the grass.'
"Truth is still absolute. Believe that. Even when that truth is hard and cold, and more painful than you've ever imagined. And even when truth is more cruel than any lie.”
- Lucas Scott, One Tree Hill
Skön skoldag. Eller inte jätte skön men slutade ett såatte..

Rör oss nedåt i avlånga landet lagom med Jos bakom ratten och jag själv som står för underhållningen. Det är en obeskrivlig frihet att åka alldeles själva i bilen med musiken pumpande i högtalarna och bästa vännen vid sidan av. Och så slipper vi ju de vuxnas gnat.
Första stopp blev redan i Västerås. Vi var hungriga, som vanligt, så vi tog in på McDonalds. Nej alltså vi äter inte där hela tiden.. Andra stopp blev bara över gatan där vi laddade med lite godis på Ica Maxi. Och alltså då menar jag LITE. Och ändå blev jag rånad på mina pengar. Tre godisbitar för 18 spänn typ. Okej tretton. Typ.
Vi har äventyrat på lite fel vägar också men det är en annan historia..

Mot SkövdE!

"Efter regn kommer solsken"
"Humans have a knack for choosing precisely the things that are worst for them"
-J.K Rowling
Det är inte helt förbjudet att slänga in en kommentar nu och då. Tänkte ni kanske ville veta.

Jag älskar att Gud är med oss varje dag.
Jag älskar att Han aldrig slutar älska oss hur mycket fel vi än gör.
Jag älskar att han förlåter oss.
Jag älskar att han Han stöttar oss likt en pappa som stödjer upp barnet som lär dig att gå.
Jag älskar att vi kan be till Honom och få svar.
Jag älskar den närhet som uppstår när vi prisar Hans namn.
Jag älskar att han dog för oss så att vi kunde få komma nära Honom.
Jag älskar att han kallar oss vän.
Gary Jules - Mad Wolrd

Håkan Hellström - Vid protesfabrikens stängsel

Dags att rusa till träningen. Räcker med att ha missat en buss idag. Woop woop.
"En månad och jag börjar få slut på quotes.."
-Ellinor Gustavsson
Sko-sko-skolan är en värld för sig. Sitter med musik i öronen och låter korridorernas alldeles egna pjäs få spelas upp framför mina ögon. Den är ganska bra ändå om jag får säga det själv.

"Beauty in things exists in the mind which contemplates them."
- David Hume

svenska: "Skönheten sitter i betraktarens ögon"



pics: weheartit

När mörkret lägger sig, när färgerna bleknar och konturerna suddas ut, då är det ändå bara insidan som räknas. När musikens vackra toner slutar andats ut är det bara hjärtat bakom det hela som spelar någon roll. Det är det jag gillar med natten, med tystnaden. Den är så ärlig. Blottande, men ärlig.
Helgen ha rullat på och jag och Jos har hatf FF utan att uttnyttnja det. Match och jobbet har kallat. Matchen gick bra, vinst med 6-0. Jobbet var kul, tog Driven själv och klarade det rätt bra ändå. Nu väntar sista dagen på helgen och jag är uppe i hyfsad tid för att ta vara på den.
"Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss"
- H.C. Andersen
"Men sjöjungfrun har inga tårar, och därför lider hon mycket mera."
- H.C. Andersen
Okej jag har trotsat kylan och tagit mig både en joggingtur och en promenad såhär på kvällen. Det var faktiskt rätt skönt ute, då syftar jag på promenaden, och jag kan kanske, kanske erkänna att jag njöt lite.


pics: tumblr
Jag glömde hur trött man blir av att sitta framför datorn. Jag glömde hur ont i huvudet man fick. Jag glömde hur lite men samtidigt så mycket det finns att hitta på framför rutan. Så mycket waste of time men så mycket kreativitet. Nu fick jag det uppenbarat för mig själv igen..
"The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything"
- unknown
"Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig"
- Jesus Kristus

Matt 25:40


Mörkret har fallit. Den kommer mycket tidigare nu, natten. Man får anstränga sig om man vill prata med solen så här års. Hon håller sig mest för sig själv.

Det är kyligt, men inte kallt ute. Ja väljer den vägen som man enligt sunt förnuft inte borde vilja gå. Det känns skönt, spännande. I och med att vägen blir smalare tränger sig även mörkret tätare inpå. Det blir allt mer närgånget för varje steg som tas. Dimman som lagt sig längs med marken sträcker ut sina armar mot den stjärnfyllda himlen. Himlen vinkar tillbaka som svar. En uppgiven suck kan höras inifrån dimmans djup. Den välkomnar mig och det känns enda in genom strumporna när den varsamt kysser mina tår.

Förutom mina skor som melodisk och i takt skrapar mot löven är det dödstyst, som om hela världen fallit i sömn. Inte minst den lilla skogen på min högra sida vars konturer runnit ihop till en enda röra av svart målarfärg. Grenarna sträcker sig efter mig, längtar efter att få vidröra min bleka hud. Inte ikväll. I stället låter jag mina fingrar vandra längs det sträva staketet mitt emot skogen. Det är ojämnt och gammalt och några träflisor passar på att krypa sig in under mina naglar. Med en lätt nigning hälsar jag dem välkomna.

Långt där borta lyser en rödkantad lampa upp mindre än en bråkdel av natthimlen. Några av färgerna i träden väcks till liv. men den bilden är skev, säger jag till mig själv, den passar inte in. I min fantasi går jag bor och släcker den, lampan. Den är gammal och svag och snöret går av när jag drar det nedåt. Lampan slocknar ändå. Jag blundar.
Efter en dryg vecka av löv och lov tar jag mig sakta men säkert tillbaka till skollivet. Bloggen fick utebli under min lediga vecka. Men nu vi tillbaka, tröttare men starkare än innan. Totalt fyllda av Jesus! Å va jag älskar Honom!
Youth började på topp och blev bara bättre och bättre för var dag som gick. Sista vällen fick vi bevittna ett trettio-fyrtiotal ungdomar som blev frälsta och tog emot Jesus som sin herre. Wow!
Hängde med skösköna skövde-bor under dagarna - som under youth räknas från 10.00 till 01.00 - och skrattade magen av mig om nätterna tillsammans med kära sysslingen.

Har du inte vart på youth än, så ta tillfället i akt, nästa år kör vi igen! Man blir så fylld och älskar Gud mer och mer för varje dag som går. Tack Jesus!
Pysslar med bloggdesignen. Därför kanske den ser helt muckad ut när du kikar in. Bli inte rädd.

Grymt härligt taggad att prisa Gud och träffa människor i fyra feta dagar!
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter"
- Martin Luther King Jr
Skön morgon. Skön tid med syrran. Har bakat, eller jos har, jag har tittat på typ. Och ätit. Ska dra in till LO och fixa inför fetaste ungdomskonferensen som börjar imorgon! Youth! Kommer bli sjukt bra. Sen hoppas jag på att få övningsköra lite med mamma. Se upp...