Nu är syrran hemmaaaaaaaa!!!
Kan inte fatta att jag klarat 6 hela veckor utan dig. Det käns så grymt skönt. Nu är min bästa vän tillbaka.
Och brun är du icke. Hah. Imorn blir det stan och glass i stora lass.



Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.
Hebr. 11:1
Grillning- och spel kväll, bland annat Alias. Ljudnivån var inte nådig. Vi fick lite irriterade blickar från grannhusen men det var det värt.
Småkrypen attackerade! men rummet var fyllt med livrädda killar så hd fick ta tag i saken. Äckligt.
Grym kväll, härlig mat. Jag älskar sommar.
Bilder kommer.
Här rankar jag mina fem absoluta efterrätts favoriter.

1. På första plats står inget annat än den oslagbara Italienska fruktdesserten Macedonia di frutta.
Helt utsökt fruktsallad med det där lilla extra. Den kompletta blandningen av olika frkter ger en otroligt söt men naturlig smak som gör dig alldeles varm inuti.

  • ½ liten melon
  • ½ galia melon
  • 500g utsökta jordgubbar
  • 4 kiwifrukter
  • 2 banan och/eller olika frukter efter eget behag och säsong
  • 2msk socker

Här kan du själv välja hur du vill mixa frukter efter egen smak.




2. Hack i häl på andra plats har vi den läckra kokosglassen som smakar om allra bäst på gågatorna i glassens hemland. Italien.

Jag är galen i Italiensk glass! Och den här glassen tar dig så nära himmelriket du kan komma.

Recept har jag inte eftersom jag tycker det förstör hela charmen med att försöka göra glassen själv.
Bästa tipset är väl att åka till själva Italien och testa men det känns lite långsökt så varför inte testa på en italiensk affär eller liknande.





3. Trea på listan har vi något som kan göras på många olika sätt men jag har min lilla favorit. Här handlar det nämligen om cheescake.
Isande kallt och busigt sött.

  • 8-10 krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 äggvitor
  • 3 dl vispad grädde
  • Bärkompott:
  • 2 dl hallon
  • 1 dl jordgubbar
  • 1/2 dl florsocker
75 4 2 2 2 1 4 4 3 2 1 1/2
Hur du tillagar hittar du här




4 Nummer fyra är en klassiker och en självklarhet i vårt hus. Kladdkaka!
Det går inte att tröttna på den ljusbruna kladdkakans smak. En dubbelsats i muffinsformar ryker på en gång i köket, så göm undan lite extra på ditt eget rum när du bakar gunnels chokladkaka.

  • 100g margarin
  • 2ägg
  • 3dl socker
  • 2dl vetemjöl
  • 3msk kakao
  • 1msk vaniljsocker

gräddas ca 15-20 min 175 grader i ugn.




5. Sist men inte minst finner vi farmors nybakade äppelpaj som doftar så ljuvligt. Ännu ljuvare än doften är smaken. Ett måste till detta är vaniljsås.

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör
  • För tillagning tryck här


Den goda sidan av sommarn.
Så, nu har även jag tagit mig i kragen och kommit tillbaka till bloggandet.
Ny design, ska fixa lite mer men detta får duga så länge.

Hittills har sommarhumöret gått upp och ner. Italien var grymt! Men allt eftersom kröp sig sommarslöheten sig in på mig också. Hemskt.

Men nu har jag ryckt upp mig och bestämmt att nu minsann ska ingen tid spillas på att klaga eller sega.
Bilder har det inte blivit så mycket av heller, men jag är på bättringsvägen!

Här är en del av min sommar i bildform.

Blää. Jag har inte orkat blogga. Inte har jag någon bra anledning för jag har verkligen inte orkat någonting..

Men sammanfattning av senaste dagarna är väl Hem från Italien träffat cornelia, ECLIPSE I ONSDAGS!! Sjukt bra!!!
Igår träffade jag cornelia och idag var jag hos fabbe. Som sagt inget roligt att säga, här kommer bilder.