De sista dagarna hände det mycket. Shopping på marknad, rundtur Rom, fick dock inte gå in i varken Coloseum eller StPeter kyrkan. Festa hos Carla och en i Monterotondo. Aquapiper, på måndagen där vi sola och bada så nu är jag brun!
Jag kan bara säga att jag har haft grmt kul och om jag kunde så skulle jag stanna hela sommaren.

Njut av lite bilder medans jag vilar.
Midsommarafton. Betyder träffa släkt eller vänner, äta god mat, binda blomm-kransar och dansa till små grodorna. Men så var det inte idag nej.
Nej vi har varit på marknad och svettats och gått i olika china shops runt om i Monterotondo.

Om det är något man ska göra när man åker hit så är det att gå på marknad. För det första så är det stort och man kan hitta nästan allt möjligt. Sen är det så billigt. Jag har fått sjukt mycket för pengarna idag, ca 20% av priset i Sverige, helt sjukt!
Fick med mig riktigt mycket hem, två bikinis, olika armband, skor, två väskor varav jag köpte den ena för 3 euro det vill säga ca 30 svenska kronor! Och de var grymt snygga också. Sen två linnen och lite mer.

Så efter idag är jag helt slut, har nyss ätit middag och ska lägga mig strax. Det väntar en lång dag imorn då vi bland annat ska till ett badställe som jag inte kommer ihåg namnet på och vi ska sen på födelsedagsfest hos Monicas mamma.

Ciao.

Spelningen igår kväll med Emanueles band ägde rum inne i en liten pub kallad Underground. Där hänger mycket ungdomar och dricker och umgås.
Jag måste säga att det är sjukt annorlunda från en svensk spelning. Scenen var liten, riktigt liten. Bandet fick plats att stå där uppe med utrustningen men mer plats fanns inte. Musiken var.. ja, rätt okej. Inte superbra men inte dålig heller, och jag kan nog tro att de låter bättre på ett ställe med bättre akustik och med folk som visste hur högt de skulle ställa in mick och högtalare.

Det var ändå rätt mysigt, enda tills en av männen som ägde puben kom och pratade med Monica och jag fick sedan veta att han kommit och kommenterat mitt utseende.
Alltså okej, jag har inget emot att få komplimanger och att folk hälsar och så, men jag menar, de kan väl hålla sig till sin egen ålder.. han var gammal. Och riktigt påflugen, följde efter mig och mamma med kameran som han fotade folk med inne i puben, och så skulle han ta kort och hålla på..........
Lite creapy faktiskt..

Vi avslutade kvällen med glass (igen!) och det var en ovanlig kväll för mig som är van med tysta jag-vill-inte-sticka-ut-eller-göra-mig-sedd-svenskar (no offence)...

Cannavaro, Pepe, de Rossi och gänget kan ju lägga ner tycker man. Före detta VM mästarna visar nu fotboll på riktigt låg nivå. Det är med sorg i hjärtat jag säger att Slovakien förtjänade vinsten. Italien sov idag. Att Giuseppe skrek och smällde till teven av ilska var det enda roliga som hände under hela matchen.

 

Men, bort från allt tråk, det grymt här i Italien! Solen skiner och jag njuter av allt.
Nu är klockan 20.10 och Monica förbereder middag… Jag har inga kommentarer för deras tider här alltså. Ingen koll…
Är sjukt trött efter en dag på stranden, solen stekte och jag tänkte som vanligt ”att jag bränner mig inte så jag tar den svaga solkrämen” Så nu har jag alltså bokstavligt talat bränt arslet av mig..
Annars var det skönt, Gaia lekte och irrade omkring som om hon hade fått nån sockerkick som aldrig la av. Skvätte sand över alla på stranden.

Överallt gick marocinis omkring och sålde allt möjligt skit man kan komma på. Morsan kunde såklart inte hålla sig borta från solglasögonen, hur många har du nu, 20?? Dock lyckades hon pruta sig ner en hel del på priset. Där satt då jag och lyssnade på deras pladder: ”No” ”Si” ”No” ”Si” ”No” ”Si” ”No” ”Si”.

 

Resan hit igår gick bra, lite långtråkigt dock och förutom att det satt en unge på raden bakom som gick mig nåt otroligt på nerverna så är jag nöjd.

 

Och gårkvällen var riktigt mysig. Middagen serverades när vi kom ca 22 till huset. Därefter åkte vi till Monterotondo och köpte glass, tog en promenad längs raggarstråket där bland annat några killar försökte få kontakt med mig och ”ragga”. Och eftersom jag fattade ungefär en tredjedel av vad de sa så jag: ”Eeeh.. Io parla no italiano. Parla englese e swedese...”

 

Deras miner alltså haha, gapandes: ”swedese???”

 

SÅ, njut av lite bilder så ska vi snart iväg på spelning med Monicas bror m. band. Sen blire äkta italiensk glass. Buonissimo!

Ciao

Åh dryga huvudvärk och nackvärk. Blääää.
MEN imorn åker jag ju till Rom med mor min. Fy va det ska bli kul, ska sola och bada och shoppa.
Drar på träning. Bye.
Vart är sommarn? Ingen värme, ingen sol. Bleh.
Jag vill ha riktig sommar som det är när man har dörren öppen ch går ut och in som man vill utan att klä på sig. Som när solen steker så att man blir svett av att sitta ute på gräset. Som när värmen går en upp över huvudet och det blir så varmt i rummet på kvällen att man knappt kan sova ens utan täcket och fönstret står på vid gavel och man hör hur moppekillarna kör förbi eller stannar utanför på gatan för att snacka mitt i natten.
Nu är jag färdigkonfirmerad. Känns grymt skönt, men också jätte tråkigt för jag kommer verkligen sakna de underbara dagar vi haft tillsammans i konfa gruppen.

Nu är jag hemma från en underbar halvvecka i Ribbingebäck.
Konfalägret 16:e-20:e Juni:
Det har vart full rulle hela dagarna.
Undervisning, underbara möten, mysiga kvällar, härliga kompisar och fullt upp med tuffa tävlingar.
Jag är stolt över mitt team "Knights" som kämpade stenhårt i varje kamp. Även i nedgångarna som tex fotbollsturneringen höll vi gott humör. Vi var överlägsna i de flesta grenar och glädjen och snacket kom allt efter som dagarna gick. Underbart jobb, vi tog hem segern och det var vi värda!

Året som gått, med konfirmations undervisningen har varit otroligt givande, vi har verkligen växt ihop som grupp och fått en jätte bra sammanhållning och gemenskap. Jag har växt i min tro och blivit säkrare på vart jag står. Och som ett plus på allt detta har vi fått ett sjukt bra läger som avslutning där jag även fick lära känna nya härliga människor.

Bilder från lägret blev det tyvär inte av eftersom jag inte har en kamera, men Johannas bilder kommer säkert upp här inom ett par dagar.

Nu ska jag vila ut mig och så får ni en titt på vilka fina presenter jag fick idag av min underbara släkt.

Armband och kors.

Andakter dag för dag. Bok av Ulf Ekman.

Plus så fick jag pengar och presentkort i bokshopen.
Morgonen kom inte med en god start. Jag försov mig och fick stressa i regnet till bussen.
Lokalsinne noll betyder att jag inte hittade till spår 1 i den (observera) nybyggda centralstationen. Syrran var sen hon också men vi om på tåget i tid.
Väl framme i Gävle gick vi en runda, först till trafikskolan och sedan till gallerian för att jag skulle hitta lite. Men jag påminner er igen: lokalsinne NOLL! Jag hittade inte tillbaka... tur att syrran har varit där och skrivit bilkort ett antal gånger.
Inne i körskolan mötte jag skräcken... FOTOAUTOMATEN! Da da daaa. Okej, det där blev lite överdrivet men det är skitjobbigt att sitta där och fotas, helt stel, antingen ser man vettskrämd ut med ögon stora som fotbollar eller så blir ena ögat snett, eller munnen...bläälää hängandes som värsta fisken...

Jag fick sitta längst bak i den lilla salen. Bredvid en blond tjej. Och så satte provet igång, och jag kan ärligt säga att jag höll på att börja gråta av nervositet när de första började resa på sig. Gah.
Men så var det slut, ooooooooo på skärmen står det "Är du säker på att du vill rätta?" Då vill man bara "Men håll!!!!!! Ja jag är klar nu okej!"
Inte för att jag hade behövt blivit sån för JAG KLARDE DET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wooh.
Nu är problemet ute ur världen och jag kan äntligen köra min moppe.




boyfriend fit jeansshorts från H&M 249:-
Har haft en dunderbra födelsedag i förrgår och en super fest igår tillsammans med Cornelia.Vi fick fina presenter.

Här kommer bilder på mina presenter.
Nu är den offciellt min!!!!!!
Jag har haft världens bästa födelsedag! Träffade mathias, Hampus och Fabbe på stan, där köpte vi present till Cornelia och sen gick vi till Linne cafet och fikade och pratade. Supermys.
köpte ett par shorts från H&M och så fick jag en present från Fabbe, en elvis skiva. Bilder kommer senare.
Nu ska jag mysa framför Avatar med mamma och pappa.
Ciao
ÅH! Det ska regna på min födelsedag, oväntat...........
Det händer ju inte varje år heller.

IDAG SLUTADE VI SKOLAN!!!!!!!
Det känns så himla skönt, flera månader utan plugg, nu kan jag slappna av. Men ändå är det sjukt läskigt, åttan har gått så otroligt fort, det känns som om det var igår vi satt i matsalen och sa "att nu har vi gått prick en vecka i skolan"
Nu är det bara ett år kvar i grundskolan, ett ynka år med denna underbara klass. Jag gråter av tanken, jag har den bästa klassen och vad ska jag göra sen? sen när allt är slut och vi ska skiljas åt. Usch, hemska tanke.

Här kommer bilder från idag med Cornelia Mickis och Iza.



Jag vann ju såklart...................................


JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET,JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET, JAG SKA KLARA MOPPEPROVET PÅ TISDAG
Som sagt, vårfest i Alnäs med bland annat fotbollsturnering, volleyboll och tävlingar.
Vädret var super och fotbollen var kul. Tog årets första dopp idag också. Jag tror hela alnäs hörde mig skrika, SKIT KALLT! Men skönt faktiskt.

 


Till alla krull där ute som önskande ser på kompisens spik-raka hår och där avundsjukan bara väller inuti. Till er som önskar att ni kunde dra ner i alla fall lite på krullet som tar upp halva spegeln. Här tipsar jag om en produkt som faktiskt funkar.
Frizz - enz up straight

Jag trodde inte på det, eftersom inget brukar funka, och blev därför jätte förvånad när jag efter användning såg att håret hade lagt sig lite.
Det är inte rakt, men det har dragit ner en hel del på lockarna och det gillar jag!

 

Frizz - enz up straight
Moppekurs. Gick bra, jag körde i trafik och blev godkänd där.

Superchick konsert på kvällen. En liten tröst för att jag ville till Ullevi. Men dom va bra, låtarna i början som var lite mer rockiga var bättre, och det va helt galet framme i publiken.
Dålig bildkvalité men min mobil är inte världens bästa heller.

Syrran tog som sagt stundenten idag, börjar med att gratta!!!
Studentfest på gården. De flesta i närmsta släkten var här och jag måste säga att det kändes rätt tomt utan Felix närvarande. Det är alltid han och jag på "släktträffar" men, men, han gick ju i skolan som allt annat normalt folk. Det fanns inget att göra, förutom att äta.. och det tröttnade jag på ganska fort.

Solen lyste på grymt och jag läste ut min bok "Jag finns". Fyyyyyyy va bra!
När jag hade som allra tråkigast drog det roliga igång, jag och de minsta hade latjolajban, riktigt nice! Julia och jag gungade, grävde, hoppade........dog. Alexander och jag brottades, lekte häst och dog igen.
Försökte plugga till moppekursen som är imorn men Alex va så nyfiken, så över till leka häst.

Och åter igen, GRATTIS SYSTER TILL STUNDENTEN!!!

är han inte världens sötaste?
Satt och kolla runt lite, fick se att det är konsert i Ullevi, Green day konsrt med Joan Jett and the blackearts som förband!!!!!!!  Fyyyy vad jag vill åka dit!!!
Ett av de grymmaste banden som finns och jag kan inte åka...
5Juni, då har jag moppkurs. Plus så hade jag ändå inte haft råd...
Men här får ni iallafall lyssna lite och njuta av det vi har.








Sooolig dag, skolan va kul, fick bland annat en baseboll i nyllet. Yepp. Allt är super och imorn är jag ledig för syrran tar nämligen stundenten!!!!!!!
Tog en sväng förbi stan. Hittade avslutningsklänning, bikini och en ursnygg klocka som jag var tvuuungen att ha!
Konfa klänningen köpte jag för ett tag sen.


avsluningsklänning GinaTricot 249:-


Konfa klänning H&M 300:-


Bikini H&M 99:-
Klocka NewYorker 99:-
Förra inlägget var lååångt och kanske ganska tråkigt. Så nu blire kort inlägg.
Igår kände jag verkligen att sommarn va här på riktigt. Hade shorts på mig för första gången i skolan i år och jag va ute hela eftermiddagen och kvällen träning på gräsmattan, latja lite, med bollen och på studsmattan. Svalorna flög över taket och ååhhhhh va jag njöt.

dagens.
EN BERÄTTELSE, EN VERKLIGHET, NÅGOT ATT TÄNKA PÅ.
DET KANSKE SER TRÅKIGT UT, MEN DET ÄR BRA LÄSVÄRT.

Jag tänkte skriva om ankan som kom och hackade på min fot idag eftersom det var det mest intressanta som hände på hela dagen. Men så blir det inte, för något hände på busshållsplatsen i stan. Här ska ni få höra:

Jag sitter på bänken, helt fastklistrad i boken. När jag lyfter huvet och försvinner från fantasins värld ser jag att en kille sparkar iväg en gubbes telefon och sluddrigt skriker något som: "Det är förbjudet...!"
Hastigt plockar gubben upp sin telefon och börjar med darrande fingrar knappa på den. Han avbryts av ännu en spark som träffar honom i sidan, och mobilen flyger iväg ut på gatan. Han får åter igen en spark, denna gången i magen. Alla vi runt omkring gapar och undrar. Jag fattade inte vad som hände förutom att gubben desperat ropade efter någon som kunde ringa polisen. Där stod vi, chockade och rädda. Ingen hade telefon, bara jag. Jag kramade den hårt i högerhanden.
Den galna mannen stod några meter från mig och jag förmådde inte ens att lyfta telefonen. Jag var livrädd. En yngre kille lite längre bort plockade efter ett tag upp sin mobil och började ringa, men snart kom den galne mannen springandes också mot honom och även den killens telefon flög i bitar.
Mannen sprang iväg. Försvann runt hörnet.
Gubben som blivitattckerad skakade och stod chockad kvar.

Tydligen hade den utländske mannen kommit fram till gubben och frågat om 2kr, vilket denne gubbe inte hade på sig. Sedan hade han frågat varför gubben fotade honom. Den oskyldige gubben hade svarat att han bara tog kort på blommorna och genast var mannen på honom.

Nu i efterhand funderar jag på vad som flög i mig, varför i hela världen plockade jag inte upp min gripandes mobil, gick lite åt sidan och ringde, eller vad som nu krävdes.
Det är lätt att tänka så, speciellt utanför situationen när man sitter helt beskyddad från omvärlden.
Att "om det nån gång händer mig då ska jag minsann...." eller "jag skulle ringt på en gång, jag!"
Visst, så tänkte jag också.
Men då, när det hände så kunde jag inte ens tänka. Jag vågade inte ens ringa. Inte de runt om mig heller.

Men om det händer något liknande i framatiden, om någon utsätts på sättet som gubben gjorde idag, så ska jag tänka på den här dagen, tänka på hur jag ångrade mig efteråt för att inte ha agerat.
Då ska jag ha redan ha bearbetat mina tankar, gjort upp en plan, så att vi som står i närheten tillsammans ska kunna stoppa det. Tillsammans få galningar som den här mannen fast. För dom kommer undan, allt för många av dem. Polisen kan inget göra, för att vi rutn om inte gjorde något från allra första början.

Jag tänker på vad som står i Bibeln i Lukas 6:31 att "Allt vad ni vill att människor skall göra er, det skall ni göra dem."
Det handlar om att våga, våga vara lite obekväm för någon annan. Våga samla ihop människorna runt om och säga "kom igen vi hjälper honom tillsammans". För om det var jag som blev attackerad, om jag var den där stackars gubben, då hade jag varit så tacksam att någon sa ifrån och hjälpte mig.