Här i Skövde är det göööött!! Imorgon drar vi ner till Jönköpng då! Inget bloggande då tyvärr.
Lämnat den röda stugan och stormen bakom mig och befinner mig nu hos Heléne utanför skövde. Granen står i glans och brasan som borde spraka och sprätta ser hyfsat mysig ut utan öppen eld. Det är varmt under filten och luktar trä. Jag längtade hem i morse men här skulle jag kunna stanna länge.
"The only blind person at Christmastime is he who has not Christmas in his heart"
- Helen Keller
Harry Potter på teve och julgransris i soffan. Godispapperna som ligger utslängda på och under bordet konstaterar att det varit betydligt fler folk här än bara vi fem som sitter i vardagsrummet just nu. Men de har åkt hem, allihopa. Några till Uppsala och några bara ett par kilometer bort. Det är tystare, men inte tyst. Maten står framdukat så där som den bara kan göra på julen och det faktum att det är rester från igår gör det bara ännu godare.
Det borde vara snö. Borde. Men julkänslan har lagt sig som ett ömt och heligt täcke över marken och omslutit varje grässtrå likt en mor omsluter sina barn. Det är nästan lika bra.
"I like the night. Without the dark, we'd never see the stars."
- Stephenie Meyer, Twilight

Breaking Dawn part 1. Skit sent jag vet men den som väntar på något gott...
Jag förstår att min läsarstatistik sjunker. Har för mycket i huvet nu för att kunna blogga. Eller för lite. Jag vet inte. Hur som helst så är dimman all around me just nu. Får inte ner någonting vettigt på pappret. Eller ja.. på bloggen.
"Every end is a new beginning"
Förumtom en mörk luva längst bak i vänstra hörnet är klassrummet helt tomt. Inte ett ljud hörs. Egentligen skulle man kunna påstå att rummet är totalt tömt på levande själar för den här själen är så när som på död. Men bara så när som på. Den andas fortfarande. Vrider lite på sig ibland men annars så är den tyst som graven själv. Tom. Kall. Trött.
Ibalnd, när klassrummet består av lite fler folk händer det att själen öppnar sin mun några sekunder, som om den ville säga något men ångrade sig i sista sekund. Då brukar luvan falla en bit, så att den blir lite längre. Lite mer beskyddande.
"What does not kill you makes you stronger"

Love isn't finding a perfect person. It's seeing an imperfect person perfectly.
-Sam Keen

"Aim at heaven and you will get earth thrown in. Aim at earth and you get neither"
- C.S. Lewis
Ibland undrar jag vad världen vore utan killar, haha....
De jobbiga stunderna får oss att minnas de vi uppskattat mest. Njut av varje gåva livet ger, vi får dem aldrig tillbaka. Varje dag ger en chans att skapa minnen. När allt kommer omkring och i slutändan så är det de vackra stunderna vi minns. Men vad kan minnen göra när livet springer mot sitt mål? Vad gör de om vi inte har någon kärlek? När livets har tagit oss enda fram till vår slutdestination är det ändå bara en sak som har betydelse. Gud.
"You cannot run away from a weakness; you must sometimes fight it out or perish"
- Robert Louis Stevenson
Ibland har man såna där stört bra helger. Såna helger där det enda man tänker på är hur grymt kul man haft och det enda man vill göra är att berätta för alla om den. Men varje försök är ett misslyckande för orden räcker inte till. I huvudet pågår en ständig film där de olika senarionas scener har satts på repeat. Oftast ler man under hela filmen, för oftast är den bättre och verkligare än någon annan som släppts tidiagare. 
Jag har haft en sådan helg och det enda jag ville göra var att berätta det. Det här är de ord jag har, men de är ändå inte tillräckliga.
"Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av allt är kärleken"
Trots att jag älskar sommaren och dess värme så att det bara smäller om det tror jag nog att julen är den bästa tiden på året. Inte bara för maten och stämningen men för att man stannar upp och tänker. Tar sig en stund och funderar över vad som är viktigt i livet. Familjen, Jesus, vänner. På tal om Jesus så höll LivetsOrd en grym julkonsertföreställning ikväll. Har bara gått på den någon gång förut när jag var liten så det skulle bli min debut ikväll. Men jag var helt utslagen efter helgen så jag orkade inte in. Kom dock på efter en stund att det ju sändes live på livetsordplay.se. Helt underbart bra! Budskapet om Jesus Kristus var kristallklart och musikerna otroligt begåvade.
Visste du att Gud gav sin ende son Jesus till världen för att Han älskar oss över allting annat. Hur coolt är inte det!?

Jag tror att det är nyttigt att ta en stund ibland och fundera över varför vi firar jul. Det är viktigt. Livsviktigt.
"Don't let the fear of striking out keep you from playing the game"
- A Cinderella Story