Packar min väska nu för i morgon drar klassen till ÅLAAAND! Eller jag borde packa... Och städa.. Uh.
Jag har mer tid än någonsin men ändå rinner den mellan fingrarna på mig. Listan av vad jag ska, eller vill, göra är lång men kroppen för uttröttad. Vill ta en bok i min hand och skärma av världen för en stund men även den tiden jagar ifrån mig.

Bio klockan tre en varm och solig dag är kanske ingen höjdare. Jag skyller på Alex, det var han som valde. Men jag fick ju faktiskt se bio i 3D för första gången så jag klagar inte!
Filmen som sågs var Pirates Of the Carribean - On Stranger Tides. Som vanligt i filmserier är det svårt att toppa det man slog igenom med, och den första Pirates filmen är ju klart den bästa. Mina förväntningar var i botten då varken Orlando Bloom eller Keira Knightley spelade men trots det blev jag ändå tagen av filmen. Inte alls dålig. Annorlunda, men inte dålig.

Tipsar om lite mumsiga bloggar för er som tröttnat på de gamla vanliga. (Utan inbördes ordning)

Louise Ehk. Ofattbart vacker tjej som mixar mellan otroliga foton, smått och gott från vardagen och vackra rörande texter. Denna får du inte missa!
http://captureddreams.blogg.se/



Judit Ahlin.
Min trogna bloggläsare och jag är även henne trogen. Förstummande vacker och uppdaterar som en galning när hon är på topp. Läsvärd blogg med många visa ord och tänkvärda texter.
http://juditahlin.blogg.se/



Smäm. (Sara)
Småbarnsmamma och illustratör. Hennes teckningar är grymt snygga och ger mycket inspiration. Många fina bilder på vänner och hennes ursöta bebis! Jag gillar bebisar! 
http://smam.blogg.se/



Kim Virsén.
Grubblare och funderare. Mycket duktig skribent som slänger in lite humor i texten nu och då. Klart en av mina toppbloggar när han väl skriver.... Uppdateringen har varit rätt usel på sistone. Hoppas det här blir en liten spark i baken.
http://sockerbob.wordpress.com/


EFTERSOM BLOGG.SE LAGGAR BLIR DET INGEN BILD, TYVÄRR..


Kan Dee.
Känd bloggerska och urgrym konstnär. Blir tårögd av hennes målningar och känslan som ligger bakom.
http://kandeedrawings.blogg.se/index.html
Här är mitt nytillskott i bokhyllan, Waiting for Mr. Right. Obs. Rekomenderad för både tjejer och killar! Får se när jag kan ta tag i den här godbiten då, först ska jag jobba mig igenom pågående "Ett Öga Rött" av Jons Hassen Khemiri, smarrig bok!!

Tidigare har jag tipsat om boken Monster av Frank E Peretti. Har fått se ett en våg av Monster-läsare i skolan sista terminen, inte bara på grund av mig utan även för att skolans bibliotek fixat in den. Så nu tänkte jag ge alla er monsterälskare ett ännu så hett tips att ni får akta er för att brinna fingrarna. Boken heter "Eden" och är skriven av ingen mindre än Frank E Peretti. Den är fylld av spänning och frågor, allt från vad som händer i den lilla udda byn till livsfrågor i alla våras liv. Öppna boken och sidorna nästan talar med dig, andas på dig och suger med dig in i dramat om det som sker i tystnad under den uråldriga eden i den uråldriga byn, Hyde River.


Läst Monster eller inte, det spelar absolut ingen roll, Eden står och väntar på att just du ska öppna dess pärmar och kärleksfullt och mysteriöst smeka dess bleka sidor. Du kommer inte att ångra dig. Det bokstavligt talat blixtrar om Eden. Du har mitt ord.

Boken kan vara svår att få tag i på svenska, den säljs nästan inte längre. Däremot finns den på originalspråket engelska med namnet The Oath. Finns i fyra exemplar, hur du själv vill ha den.

Jag kan inte riktigt förklara smärtan.
Likt en kall hand greppandes om mitt hjärta.
Allt hårdare pressande tills lungorna mattats ut
och hjärtats urpumpade vätska förvandlats till röda tårar.
Röda ilande tårar, plågade från mitt allra innersta,
långsamt rinnandes ned för de blekaste av kinder.
Vad hände med Eurovision i år? För någonting har definitivt hänt eftersom sångtävlingen åter är underhållande. Och mycket underhållande för den delen, många bra bidrag i år. Sverige fick hårt motstånd och snubbla på mållinjen (!), otroligt nog, men Eric gjorde det grymt bra. En tredjeplats är inte pjåkigt. Men en fråga snurrar i mitt huvud och jag vet att jag inte är ensam iom det men varför i hela friden vann azerbadjan? Och var folket döva eller glömde de bort Irland? Värre ändå; hur kunde Italien röstas upp till två? (Ja okej jag erkänner jag är en gnutta stolt men det är en annan femma). Det var säkert något hemligt muteri i farten..

MEN Pallplats är vi stolta över Sverige! Visst? Tumme upp för Eric Saade. Och två söta Irländare får också tumme upp!

Nu när pappa är hemma med kameran är det väl dags att uppdatera den förra bilden med usel kvalite. Denna svartvit.
Jag måste säga att våra idrottslektioner kan vara de knäppaste. Det händer ibland att det spårar ur och på schemat har vi de mest pinsamma eller besynnerliga lekarna. Igår var det fys dags. Det blev inte som vi hade väntat oss. Att se klassen springa på alla fyra (fötter och händer) och hasa sig fram i krabbgång tills händerna var fulla av blåsor och brännsår måste ha vart en hysteriskt rolig syn för de som såg på. Det bli ofta inte som vi väntat oss, Tomas gillar att skämma ut oss med knäppa uppgifter. Sportklass som vi är tar alla det på liv och död och hur löjligt det ens kan kännas att stå mitt på bordet i allianshallen och sjunga Sveriges nationalsång, som vi ändå inte kan texten på, så gör vi det ändå. Visst är det skämmigt, och äckligt ibland men det är vad som har fört ihop oss till en klass, ett lag.
Ingen bangar, vi är vinnarskallar.
Efter en hel vecka med sena plugg kvällar har jag äntligen fått sova ut. Det har vart mycket i skolan nu eller hur nior? men en sak är säker och det är att det har varit värt mödan och nu väntar ett par schysta veckor med idrottsdagar, skolresor och bankett. Helt underbart. Vi har gjort våra allra sista prov för grundskolan och nu väntar något ännu bättre. Over and out.
Jag är med och tävlar på matildaboking.devote.se om presentkort hos http://www.solentro.se, var med du också!!
För att vara med och tävla, gå in på http://matildaboking.devote.se/blogs/9784757/vinn-presentkort.htm.


Idag är jag hemma. Huvudet är lite snurrigt men solen är så bra så bra!

Jag längtar efter ett långt, varmt och soligt lov där frihet är ett faktum. Ett lov där tid och dag är två men ändå en. Ett lov likt ett suddigt moln av sekunder som tickar, så obetydliga men kommande vittnen till de mest betydelsefulla av stunder. Jag längtar att sjunka in i böckernas ljuva smekande rader som långsamt övertar varje muskel, varje kroppsdel. Som långsamt jobbar sig in mot ens allra djupaste vrå för att lägga sig till rätta eller vända upp och ned på friden och ruska om varje hörn av tankesamling. Det är en speciell sorts tystnad inuti en bok. En speciell sorts tystnad under sommarmånaderna. Den är unik och välbehaglig.
Vinden blir allt starkare, men det beror bara på att hastigheten ökar för varje sekund som luften bär. Träd och grenar måste observeras i god tid för att hinna väjas för. Ibland händer det att ett stackars kryp får ett hastigt farväl och en fribiljett till paradiset. Bara på grund av en halv sekunds frånvaro. Jag kan inte rå för det, det går alldeles för fort. Man kan nästan se hur hjärtat jobbar för att hålla farten vid liv. Att det är en tävling är bara ett faktum. Varför? Jag vet inte. Mot vem? Det vet jag inte heller. Jag vet inte ens om jag leder men med brist på både tid och mod är en hastig blick åt sidan inte ens en bifallande tanke. Ögonen måste jobba, hela tiden vara på vakt för det osynliga.
Snart tre veckor har gått nu sedan pappa åkte till USA och jag längtar sååå efter honom. Huset känns lite tomt på bara fyra pers. Vi Skypade idag och jag insåg att jag måste pressa mycket mer i solen om jag inte ska bli utsedd till familjens blekfis i sommar. Pop, kom hem nu. Du är borta föör länge. Och godiset är mer än lockande!
Valborg var som vanligt ruggigt kall, och jag hade som vanligt fyrtio extra lager av alla klädesplagg. Ändå frös jag... Fattar inte. I och för sig frös alla andra också, men det är en annan sak. Vi hade fyra engångsgrillar jag värmde mig vid och sen blev man lite varm av att springa upp och ner för backen bredvid. Eller rulla som vissa andra gjorde.

Storvad, en lite halvt udda badplats med Fyrisån, likt en dödens grav i flytande form, rinnandes förbi. Svart, kallt smutsigt vatten som jag inte förstår varför en människa med förståndet i behåll skulle stoppa foten i. Huh. Längs kanten går en konstgjord sandstrand med en sluttande gräshöjd bakom. Stranden sträcker sig ett trettiotal meter tills det sedan övergår i olika höjder av gräskullar och några träd här och där. Riktigt mysig om jag får säga det själv. Tråkigt bara hur det förvandlas till en enda röra på Valborg då folk tappar allt vett och släpper skräpet precis där de sitter, även fast soptunnan bara står tio meter där ifrån.

Det är knäppt hur Valborgsfirandet har gått över till någon sorts 24-timmars laglöshet här i Uppsala. Dagen efter ser hela stan ut som om någon släppt en skräpbomb över den. Och framåt midnatt övergår den mysiga stämningen till vanvettigt galenskap hos alla druckna sinnen. Istället för att ha en trevlig kväll med sina vänner har firandet gått över till att bli en fyllofest. Alkoholen är helt onödig, den bara förstör. Förstör natur och människor, rubbar sinnet och skrämmer iväg den verkliga glädjen. Vid midnatt fanns det längre inget roligt med att stanna vid brasan då den hade ockuperats av druckna gäng.

Varför detta hajpande kring drickandet? Jag förstår inte. Min kväll var totalt nykter och jag hade verkligen hur kul som helst!

Senaste boken satte mig i någon sorts läs-svacka, jag har absolut ingen lust att öppna en bok. Katastrof! Å andra sidan har jag ju mer tid för målandet. Går framåt nu!
Skulle kunnat lägga upp bilder om inte far min hade sin kära kamera med sig till USA. Såå, om en och en halv vecka ca kommer de väl upp.