5 i topp på mina favorit sommardesserter

4kommentarer

Här rankar jag mina fem absoluta efterrätts favoriter.

1. På första plats står inget annat än den oslagbara Italienska fruktdesserten Macedonia di frutta.
Helt utsökt fruktsallad med det där lilla extra. Den kompletta blandningen av olika frkter ger en otroligt söt men naturlig smak som gör dig alldeles varm inuti.

  • ½ liten melon
  • ½ galia melon
  • 500g utsökta jordgubbar
  • 4 kiwifrukter
  • 2 banan och/eller olika frukter efter eget behag och säsong
  • 2msk socker

Här kan du själv välja hur du vill mixa frukter efter egen smak.




2. Hack i häl på andra plats har vi den läckra kokosglassen som smakar om allra bäst på gågatorna i glassens hemland. Italien.

Jag är galen i Italiensk glass! Och den här glassen tar dig så nära himmelriket du kan komma.

Recept har jag inte eftersom jag tycker det förstör hela charmen med att försöka göra glassen själv.
Bästa tipset är väl att åka till själva Italien och testa men det känns lite långsökt så varför inte testa på en italiensk affär eller liknande.





3. Trea på listan har vi något som kan göras på många olika sätt men jag har min lilla favorit. Här handlar det nämligen om cheescake.
Isande kallt och busigt sött.

  • 8-10 krossade digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 4 dl créme fraiche
  • 4 äggvitor
  • 3 dl vispad grädde
  • Bärkompott:
  • 2 dl hallon
  • 1 dl jordgubbar
  • 1/2 dl florsocker
75 4 2 2 2 1 4 4 3 2 1 1/2
Hur du tillagar hittar du här




4 Nummer fyra är en klassiker och en självklarhet i vårt hus. Kladdkaka!
Det går inte att tröttna på den ljusbruna kladdkakans smak. En dubbelsats i muffinsformar ryker på en gång i köket, så göm undan lite extra på ditt eget rum när du bakar gunnels chokladkaka.

  • 100g margarin
  • 2ägg
  • 3dl socker
  • 2dl vetemjöl
  • 3msk kakao
  • 1msk vaniljsocker

gräddas ca 15-20 min 175 grader i ugn.




5. Sist men inte minst finner vi farmors nybakade äppelpaj som doftar så ljuvligt. Ännu ljuvare än doften är smaken. Ett måste till detta är vaniljsås.

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör
  • För tillagning tryck här


Den goda sidan av sommarn.

4 kommentarer

deborah

20 Jul 2010 23:53

Bästa inlägget jag sätt genom tiderna. You rock!

anonym loare

21 Jul 2010 00:56

mmmm

Davide

21 Jul 2010 17:04

u didn't spoke about me :(

ellinor

22 Jul 2010 11:59

Dav, you've found my blog! How do you read it in swedish? Noo, 'cause you're not a dessert right? How can I name you in the food?... hm ;)

Kommentera

Publiceras ej